Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(10 votes, average 4.00 out of 5)
Autor Tomislav   
{multithumb}

Mazda 626 1.8 i

Osnovni podaci
Godište: 1998
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 66kw
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 195/65 R15
Koliko dugo je vožen: 5 godina
Broj prijeđenih km: 180000
mt_gallery:Mazda 626 1.8 16V TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je bio rabljen kad je kupljen. Samim time što je cijena bila prihvatljiva 7000eura i što je auto bio u odličnom stanju odlučio sam se na kupnju. Auto je kupljen od prve vlasnice sa 74000 kilometara. Od opreme ima : ABS,servo,prednje podizače na struju,retrovizore na struju sa grijačima u sebi i maglenke.

Korištenje, praktičnost

Auto je velik. Ima jako puno mjesta u kabini kao i u gepeku,što je važno za ljude koje imaju djecu i često idu na putovanja. Inače je auto sa 5 vrata pa je tako i prostor za utovar pristupačniji. Pretinac ima jedan veliki,ispod konzole jedan mali i na prednjim vratima po jedan dugački. Naslon za ruku ima vozač i putnici na zadnjem sjedištu.Sjedala su za penzionere. Bez izbočina i nekog pravog držanja u zavoju. Ali su kvalitetna tj. udobna za duža putovanja. Sjedala se mogu podesiti u više smjerova kao što se može volan dizat i suštat što savršeno prilagođava različitim tipovima vozača. Preglednost auta je odlična i nikakvih problema nema u gradu za naguravanje i parkiranje. Da se razumijemo to nije auto za žešću vožnju i ako ja iz njega nekad izvlačim maksimum. Auto ide do 180kmh kao što piše i u papirima. U drugoj ide do 120kmh no to nije bitno :). Ovjes je na autu jako čudan. Nije baš mekan na neravninama a opet kada se ulazi u zavoj malo brže ne drži dovoljno dobro. Smatram da da je to zbog toga što je zadnji kraj malo u zraku,što bi se spuštanjem auta to popravilo. Auto ide bolje dok je hladan,osjetno bolje ali to prepisujem tome što radi pod čokom i dok još vuče hladan zrak. Volan nema lufta i jako dobro prenosi upravljanje na prednje kotače. Mjenjač ima lufta u praznom hodu i u brzini ali je dosta precizan i mekan. Auto solidno vuče,usporedba Opel Vectra isto 90ks gdje je Mazda jednostavno bila brža u svakoj brzini. Auto se zbog manje konjaže kod preticanja mora spuštati u nižu brzinu i ići u veče okretaje za postizanje veče brzine. Na autu su bile gume marki Michelin,Dunlop,Goodyear i sve su koštale nove oko 700kn/kom i niti sa jednom nisam bio zadovoljan. Dali ne pašu na auto ili ja previše tražim, neznam. Kad je bilo suho imao sam osjećaj nekad kao da ne drže dobro cestu,kad je bila kiša proklizavao je zadnji i prednji kraj pod malo jačim opterećenjem. Špur je naravno bio u redu. Sljedeće su Continental pa ćemo vidjeti.

Troškovi

Auto troši po gradu 9-10 litara a na otvorenoj cesti tipa do 100kmh 6-7litara. Otvorena cesta,nas četvero i pun gepek sa punim tankom 60L auto je prešao oko 900km. Auto je japanac a samim time su i djelovi malo skuplji ali dugotrajniji. Auto je održavan kod Jurkovića i svaka pohvala majstorima,kvaliteti usluge i brzini. Tamo sam išao samo kad su bili veći zahvati na autu zbog garancije. Dijelova uvijek ima. Ako netko ne želi kupovat nove dijelove zbog skupoće ima "dobavljača" od kojih se mogu kupiti i rabljeni dijelovi dovučeni iz Austrije.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Gornji dio armature i sva vrata su iznutra obložena spužvom i sve je mekano na dodir. Na autu se samo malo čuje zadnja polica sve ostalo je na mjestu. Neki novi auti bi se mogli posramiti kakva im je kvaliteta. Kako je to izvela Mazda i napravila prije 13 godina je nešto savršeno.


Manji kvarovi: Od manjih kvarova je nedavno otišao reostat koji novi košta 800kn. Ja sam kupio rabljeni sa ventilatorom za 250kn. Sve ostalo je potrošni materijal što ode s vremenom korištenja.


Veći kvarovi: Napravljen je veliki servis na 110 000km cca 5000kn i zamjena kuplunga na 170000km za 2500kn.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Na autu je BMC filter zraka i protočni zadnji lonac.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Mazda 6 ili vječni san Mercedes

Zaključak

Pozitivno: Prostranost,izdržljivost motora,kvaliteta izrade

Negativno: Ovjes,skuplji dijelovi

UKUPNA OCJENA 7/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: